STEVE MEDNICK – FOLLOWING THE THUNDER

Als onze tellingen juist zijn is het album “Following The Thunder” van de Amerikaanse singer-songwriter Steve Mednick zijn 14e plaat uit zijn carrière die in 2006 begon met de release van zijn debuutalbum “Dark Ages Reprise”. Wij hebben in augustus van vorig jaar op deze pagina’s nog een recensie geschreven van het album “Enough” dat volgens ons nog na “Following The Thunder” werd uitgebracht.

Volgens zijn biografie heeft hij in die vijftien jaar een 180-tal liedjes geschreven, samen met Eddie Seville, zijn goede vriend uit Connecticut en producer van al zijn platen. Op het hier geëvalueerde “Following The Thunder” staan veertien eigen composities van Steve Mednick die in de studio werden opgenomen door Eddie Seville die zelf ook meespeelde op gitaar en drums, terwijl Steve op piano en gitaar speelde en Karl Allweier gitaar en basgitaar speelde.

Voor twee als bonustracks aan dit album toegevoegde liedjes werd instrumentale versterking gezocht: bij het voor zijn kleinzoon Hunter geschreven liedje “Hope + Faith” waren dat Tony Casagrande op piano en Vinny Cervoni op gitaar en voor het nummer “Charlottesville” speelde Steve Jacobs virtuoos op viool en zong Natalie Modugno heerlijke harmony vocals.

Op de ‘CD-Baby’-website wordt vermeld dat de fans van o.a. Bob Dylan, Warren Zevon en Tom Petty hun gading zullen vinden in de platen en de folk-, pop- en rocksongs van Steve Mednick. Dat geldt ook nu weer voor de veertien liedjes op “Following The Thunder” waarin de gitaarriffs en het finger-picking gitaarwerk van Steve Mednick als weleer subliem klinken. Qua songteksten krijgen we een mix van verzonnen verhalen en politiek geïnspireerde protestsongs over Amerika en de bedreigingen t.o.v. de democratie in dat land. Maar ook de pure liefde en nostalgische reflecties naar vroegere (betere) tijden krijgen aandacht in enkele tracks op deze plaat.

Zoals altijd levert dat ook nu weer enkele lovenswaardige liedjes op waarbij we vooral openingstrack “Union City”, folkballad “Whispers From The Hollow”, albumtiteltrack “Following The Thunder”, “Four Years Bad Luck” (een periode die overeenkomt met de tijd dat een Amerikaanse president aan de macht is) willen vermelden. Verder is er ook nog het aan Tom Petty herinnerende “The Art Of Dreaming” en bij de afsluitende song “Dismal Swamp” zult u zelf ongetwijfeld ook wel een link naar Steve’s idool Bob Dylan kunnen vermoeden.

(valsam)
“’Following The Thunder’ is the 14th album from the American singer-songwriter Steve Mednick. As always it is produced by his long time friend Eddie Seville and also as usual his songs are handling about US-politics and all that is going wrong there. But also pure love and nostalgic reflections get addressed in the meaningful lyrics of this well established folk, pop and rock artist.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Prospect Hill Words And Music

Info: Hemifran